Festool Owners Group

FESTOOL DISCUSSIONS => Festool Tool Problems => Topic started by: slavi.yordanov on April 07, 2021, 11:31 PM

Title: Festool C18 grinding noise on low speed
Post by: slavi.yordanov on April 07, 2021, 11:31 PM
So two weeks ago my C18 stopped working. It would light up, but the clutch would kick in and will not turn the shaft. I have sent it to Festool, and I just got it back. Based on the paperwork, they changed the motor assembly and cleaned it up.

The problem is that now on slow speed it sounds like something is grinding, and doesn't feel as 'festool smooth'. As a comparison my T18 sounds completely different. On high speed you can't really tell though and I really don't use the C18 for delicate stuff.. I would really hate to send it back, I try to limit online purchases and shipping stuff in general. Considering the amount of money I paid for it though, I'm not quite happy with the service. Also one of the tension springs they use for the buttons was stuck on the front magnet. I wonder if they overlooked something while putting it back together.

Questions is should I send it back, or open it up to see if it is an easy fix? It would be another two weeks if I send it back, which is not the end of the world but..

http://www.youtube.com/watch?v=xxL3CqbikXg

It actually sounds quite bad on the video.  [big grin]
Title: Re: Festool C18 grinding noise on low speed
Post by: ScotF on April 08, 2021, 01:08 AM
I would send it back if it were mine. That does not sound normal.
Title: Re: Festool C18 grinding noise on low speed
Post by: mrB on April 08, 2021, 07:06 AM
Yikes. I wouldn’t consider keeping it like that for a second. Sorry, bad luck :(
Title: Re: Festool C18 grinding noise on low speed
Post by: JimH2 on April 08, 2021, 09:54 AM
Is that a rhetorical question? No need to think about it or questions oneself...send it back.