Having trouble with your Festool power tool? Well, we're here to help you. Before posting to the forum, give us a chance to diagnose and resolve your issue. In the U.S. and Canada, call us toll-free at 888-337-8600 on Monday-Friday between 8a-5p EST or contact us via email at service@festoolusa.com. For other countries, please visit http://www.festool.com for contact information for your local Festool service department.

Author Topic: ct 26 not working  (Read 608 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Carl Ommert

  • Posts: 5
ct 26 not working
« on: May 04, 2020, 05:18 PM »
I have a CT 26 that is 9 1/2 years old. Today it turned off while using it with a dust deputy. It started intermittently when the hose clogged. it would stop and before it sped all the way down it would start again. Now nothing in auto mode or manual. The voltage is good at the terminals and switch works. When I feed 120 directly to motor it runs as it should.
Is anyone familiar how the high level sensor works. That is when you use it to suck up water. I have used this vac to suck up water when draining the hot tub and what happened today was very similar. Just wondering if a sensor is defective.

Festool USA does not pre-approve the contents of this website nor endorse the application or use of any Festool product in any way other than in the manner described in the Festool Instruction Manual. To reduce the risk of serious injury and/or damage to your Festool product, always read, understand and follow all warnings and instructions in your Festool product's Instruction Manual. Although Festool strives for accuracy in the website material, the website may contain inaccuracies. Festool makes no representations about the accuracy, reliability, completeness or timeliness of the material on this website or about the results to be obtained from using the website. Festool and its affiliates cannot be responsible for improper postings or your reliance on the website's material. Your use of any material contained on this website is entirely at your own risk. The content contained on this site is provided for informational purposes only and does not constitute professional advice.


Offline 10digit

  • Posts: 34
Re: ct 26 not working
« Reply #1 on: May 15, 2020, 08:23 PM »
Have you looked at your filters to see if they are clogged?  My CT22 similarly would stop working for no apparent reason and after replacing the outlet and switch which did not correct the problem, I cleaned the filters with compressed air (because the replacement parts are outrageous) and the unit now works flawlessly in both manual and auto modes.  Worth a try...
TS 55, RO 150 FEQ, CT 22, RTS 400 EQ, OF 1400, ETS 150/3, MF/T

Offline Gregor

  • Posts: 1750
Re: ct 26 not working
« Reply #2 on: May 17, 2020, 09:03 AM »
Brushes finally worn down ?