Festool Owners Group

FESTOOL DISCUSSIONS => Ask Festool => Topic started by: dminnery on September 22, 2014, 11:35 PM

Title: 125EQ running rough
Post by: dminnery on September 22, 2014, 11:35 PM
Hi,
my 3 year old sander has been running rough for the past month.
Intermittently, it tends to start up and vibrate and whine. Then when I touch it down to a flat surface it grabs the wood is hard to control.

I'm not sure what's wrong, but it needs servicing. I'm trying to determine if this is worth servicing, not sure what it will cost to fix.
It's seen moderate use.
thanks,
David
Title: Re: 125EQ running rough
Post by: SRSemenza on September 23, 2014, 01:19 AM
Hi,
my 3 year old sander has been running rough for the past month.
Intermittently, it tends to start up and vibrate and whine. Then when I touch it down to a flat surface it grabs the wood is hard to control.

I'm not sure what's wrong, but it needs servicing. I'm trying to determine if this is worth servicing, not sure what it will cost to fix.
It's seen moderate use.
thanks,
David


Hi,

  Welcome to the forum!  [smile]


Call Festool service. They will certainly be able to help you determine what to do about the problem. # in my sig line.

Seth
Title: Re: 125EQ running rough
Post by: dminnery on September 23, 2014, 01:31 AM
Thanks Seth!
Title: Re: 125EQ running rough
Post by: Festool USA on September 23, 2014, 09:37 AM
It could be a damaged pad brake or the plastic on the back of the pad could be cracked. But, like Seth suggested, a call to the service team would be best. They'll be able to help diagnose it over the phone.

Shane
Title: Re: 125EQ running rough
Post by: dminnery on September 23, 2014, 10:18 AM
Thanks Shane, will do.
Title: Re: 125EQ running rough
Post by: Alex on September 23, 2014, 12:10 PM
Sounds like the pad brake is worn. Would be a cheap fix.